Na Iskre budućnosti stižu Kultur Shock, Amira Medunjanin i Boško Jović, Konvoj, Skroz i mnogi drugi

Muzičke superzvijezde, istinske legende i neki od najvažnijih izvođača predvode imena objavljena za peto izdanje boutique Festivala Iskre budućnosti! Kultur Shock, Amira Medunjanin i Boško Jović, Konvoj, Skroz i mnogi drugi u Stolac donose raznovrsne stilove muzike, u čemu će moći uživati, osim lokalne publike, i domaći i regionalni turisti od 14. do 30. jula 2022.! Američki sastav Kultur Shock predvođen Sarajlijom Srđanom ‘Ginom’ Jevđevićem, jedna je od atrakcija kroz više aspekata. Grupa je vođena interesantnim izričajem koji se može definisati kao mješavina gypsy punka i metala s raznim drugim uplivima. Koncerti su im pak posebna priča s neopisivo puno energije, ali i emocije, čemu će svjedočiti svi koji budu u Stocu!

A Amira Medunjanin karakterna je duša koja na drukčiji način prenosi emociju pred publiku. Obilježio ju je sevdah, čija je vrhunska interpretatorica. Pravi je nomad, rijetko je na jednom mjestu, a muzički izraz odveo ju je u poznate, ali i neotkrivene kutke svijeta. No, Amiru Medunjanin put sada, ponovo, dovodi u Stolac gdje će nastupiti na Festivalu Iskre budućnosti, uz podršku Boška Jovića!

Inače, prvo izdanje Festivala Iskre budućnosti održano je 2018. godine. Dodirnulo je srca publike i izvođača te je, u konačnici, zapalilo iskru koje organizatore motiviše da za građane i građanke Stoca, kao i mnogobrojne turiste priredi sadržaj kakav ovaj hercegovački gradić zaslužuje, uz utemeljenje uvjerenja da se zajedno može i mora. Vizija Festivala je vratiti Stocu urbane komponente koje na ovom području egzistiraju preko 17 hiljada godina, a zamrle su tokom proteklih godina. Najbolji način da se to uradi jeste kroz muziku, jer budi emocije, a pomirenje je pitanje emocija.

Paketi ulaznica za Festival će uskoro biti u prodaji po simboličnim cijenama. Sve informacije o Festivalu dostupne su i na zvaničnim društvenim mrežama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »