Na aprilskom repertoaru Scene MESS

Šest predstava sa ukupno deset igranja predstavit će se teatarskoj publici u okviru aprilskog repertoara Scene MESS. Sve predstave nastale su u koprodukciji sa domaćim i internacionalnim teatrima, a osim igranja u Sarajevu, Zenici i talijanskom gradu Crema, u posebnom fokusu će biti gostovanje predstave “Brašno u venama“ u crnogorskom Kotoru, Tivtu i na Cetinju. Repertoar je proteklog vikenda u Sarajevskom ratnom teatru otvorilo novo igranje predstave “Tajna džema od malina“ kao i igranje predstave Babilonia teatra “Jesus“ u talijanskom gradu Crema.

Nakon sarajevske i tuzlanske premijere, predstava Andrása Urbána “What is Europe?“ premijerno će biti izvedena i pred zeničkom publikom, a igranje je zakazano za nedjelju, 10. april u Bosanskom narodnom pozorištu sa početkom u 20 sati. Predstava se tematski bavi fenomenom granice te na specifičan način govori o fizičkim i mentalnim granicama sa kojima se ljudi susreću.

Ostatak repertoara sačinjavaju nova igranja predstave “Bio je lijep i sunčan dan“ koja su zakazana za 11. i 12. april u Sarajevskom ratnom teatru u 20 sati i izvedba komada “Koncert ptica“ u četvrtak, 28. aprila u Kamernom teatru 55 sa početkom u 20 sati i 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »