Muzička akademija UNSA najavljuje online izdanje 13. Festivala Majske muzičke svečanosti!

Nakon prekinutih svih vannastavnih aktivnosti, uzrokovanih aktuelnom epidemološkom situacijom u BiH Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu u mjesecu maju nastavlja sa svojim koncertnim dešavanjima, emitovanjem koncerata putem interneta. I u teškom periodu socijalne izolacije, ova najstarija visokoobrazovna muzička institucija u BiH osjeća odgovornost da se prezentuje sa jakim umjetničkim duhom, kojeg svojom posvećenosti i odanosti umjetnosti podstiče kod svojih studenata, profesora i javnosti.

Poštujući naredbe nadležnih institucija, Muzička akademija najavljuje online izdanje najvećeg majskog festivala umjetničke muzike u BiH, 13. Majske muzičke svečanosti, u sklopu kojih će biti prezentovani video snimci odsjeka i smjerova Muzičke akademije. Tim vidom umjetničke prezentacije na orginalan način će se prikazati rad i rezultati, kao i dosadašnji uspjesi studenata i profesora Akademije. Video snimke bogatog i raznovrsnog programa Festivala publika će moći pratiti na www.mas.unsa.bahttps://www.facebook.com/koncertna.sezonawww.unsa.ba. Ovogodišnji Festival Majske muzičke svečanosti započinje 6. maja, videom mladih akordeonista Muzičke akademije, koji će na jedinstven način otvoriti Festival kao i obilježiti 6. maj –  Internacionalni dan harmonike.

Ovim putem vas pozivamo da budete dijelom najvećeg majskog festivala umjetničke muzike, te svojim kontinuiranim dijeljenjem videa, podržite studente i profesore akademije u njihovim nastojanjima da u ovom periodu umjetničku muziku sa koncertnih podija prenesu u vaše domove!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »