Multikulturalnost BiH – Šta nas spaja pored bureka?

Mreža savjeta/vijeća učenika BiH (mreSVUBiH) pruža priliku svim srednjoškolcima da pokažu šta nas u Bosni i Hercegovinu spaja osim bureka i pritom budu nagrađeni.

mreSVUBiH, ujedinjeno tijelo svih savjeta i vijeća učenika u BiH objavljuje konkurs simboličnog naziva „Burek, Burek, Бурек“ s ciljem motivisanja srednjoškolaca da energiju i fokus usmjere na one stvari koje ih spajaju a prisutne su u njihovoj svakodnevnici.

Burek koji se jede u svakom gradu u Bosni i Hercegovini može biti samo sa mesom, nikako sa sirom. Mreža savjeta/vijeća učenika poziva mlade da kroz fotografiju, videozapis, literarni rad ili neki drugi kreativni izražaj prikažu šta nas to još u Bosni i Hercegovini spaja pored bureka.

Deset najboljih radova bit će nagrađeno, a pored nagrada najbolji će prisustvovati mirovnom kampu mreSVUBiH-a gdje će imati priliku svoju viziju multikulturalne BiH predstaviti mladima iz cijele države.

Konkurs „Burek, Burek, Бурек“ traje do 28. februara. Srednjoškolci svoju prijavu mogu poslati na email: mresvubihkonkurs.burek@gmail.com uz sljedeće informacije: Ime i prezime, škola, razred i kontakt telefon.

Radujemo se vašim prijavama!

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »