Mostarski teatar mladih u Stocu i Jablanici

Mostarski teatar mladih i u ljetne dane nastavlja sa intenzivnim igranjem predstava. U subotu, 22. jula na Stolačkom ljetu 2017 biće izvedena predstava “Čelična Lady” nastala po tekstu Ljubice Ostojić. Ovom predstavom glumica Hadžija Hadžibajramović obilježava 50 godina umjetničkog rada. Predstavu, koja progovara o životu žene u ovom vremenu i svim nedaćama vremena, ali istovremeno nudi publici bogato životno iskustvo junakinje predstave uz mnoštvo komičnih momenata.
Već dan poslije Stoca eMTeeM odlazi u Jablanicu gdje će sa dvije predstave nastupiti na Festivalu antifašizma koji se odvija na platou ispred Muzeja Bitke za ranjenike. U Jablanici će najprije biti izvedena antička komedija “Mir” po Aristofanovom tekstu koja vrlo snažno i duhovito progovara o vremenu u kojem živimo. U predstavi igraju Ali Kamer Aksoy, Alem Neziri, Dino Gluhović, Edina Delalić, Haris Habibija, Faris Količić i Ena Husić. Predstavu je režirao Sead Đulić.
Nakon “Mira” publici će biti predstavljena i “Presuda: Tiha likvidacija”. Autorski je to projekat Seada Đulića koja otvoreno i vrlo direktno govori o ratu i miru, o životu i smrti, o ljubavi i mržnji, o nama. Biće to 36 – ta izvedba ove predstave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »