Mostar Rock School prikazuje DK Studio Sessions sa makedonskim bendom ‘Funk Shui’

Funk Shui je skopski bend nastao 2010. godine. Sa svoja dva albuma ‘Ether’ (2012) i ‘R.E.M’ (2015), kao i nekoliko singlova, jako brzo su osvojili makedonsku scenu, a početkom 2020. godine održali su i svoju prvu balkansku turneju, tokom koje su se predstavili bosanskohercegovačkoj publici, a nastupali su i na prestižnom M.E.N.T festivalu u Ljubljani.
Karakteristike koje čine Funk Shui jedinstvenim prepoznala je i najveća producentska kuća u Makedoniji, “Avalon Production”, pod kojom su bili ekskluzivni dvije godine. Adut koji ovaj suvremeni bend odvaja od svega oko njih je nesumnjivo zarazan scenski nastup.
Bend trenutno čine Luka Gjorgievski – vokali, klavir i gitara; David Nikolovski – Bubnjevi i udaraljke; Mihail Namichev – bas gitara, klavir i vokal; Dragi Ivanov – Gitara i vokal; i Stefan Mamić – udaraljke. Persona i zvuk benda građeni su postupno tijekom godina, uglavnom kroz ogroman broj živih nastupa. Kažu kako naporno rade na rješenjima za muzikoterapiju za balkansku psihopatologiju
Funk Shui nastupao je u i Mostaru, u Muzičkom Centru Pavarotti, a tokom svog boravka ostvarali su saradnju sa Mostar Rock School, nastupajući za ‘DK Studio Sessions’, jam session program Rock Škole koji promovira mlade muzičare iz regije. Pozitivne dojmove sa balkanske turneje začinili su videom iz DK Studija Rock škole Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »