„Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ – 06. Maja 2017

Šesta akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada, „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ će se realizovati na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine u subotu, 06.05.2017. godine u 10:00 sati.

 

 „Let's Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 172445 volontera, koji su očistili oko 13000 tona otpada i zasadili 410211 sadnica raznih vrsta drveća.

„U okviru „Let's Do It“ projekta u prethodnih pet godina urađene su sjajne stvari, međutim naš posao ni izbliza nije završen. Još uvijek postoji velika potreba za čišćenjem otpada sa ilegalnih deponija u šumama, na izletištima, ali nažalost i u našim urbanim sredinama. Akcija koju najavljujemo planirana je za Dan planete Zemlje, sad 22. aprila, ali ova vremenska nepogoda sa snijegom i niskim temperaturama nas je primorala da akciju odgodimo. Tako da će akcija biti realizvoana u subotu, 6. maja. Svaka naša akcija se priprema velikim entuzijazmom mladih širom Bosne i Hercegovine. Koristim ovu priliku da pozovem građane da nam se pridruže i pomognu nam da očistimo zemlju za 1 dan. Jednostavno učinimo to – Let's Do It!“, rekao je Junuz Elkaz, koordinator „Let's Do It“ projekta u Bosni i Hercegovini.

Eko život d.o.o. Tuzla kao operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom je već treću godinu za redom podržao „Let`s Do It“ projekat kao zlatni sponzor. Nažalost, Vedrana Biberović, predstavnica kompanije Eko život d.o.o. Tuzla, nije bila u mogučnosti da doputuje iz Tuzle na današnju press konferenciju. Prenosimo Vam njene pozdrave i ovo je izjava kuju je danas željela podijeliti sa nama:

„Kompanija ‘Eko život’ d.o.o. Tuzla je prije par dana proslavila treću godišnjicu uspješnog poslovanja i od samog početka smo prijatelji i sponzori akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“. Podržavajući ovu akciju mi ističemo da je jedan od osnovnih ciljeva naše kompanije realizacija aktivnosti usmjerenih ka očuvanju i zaštiti okoliša. Priroda nas upozorava svakodnevno kroz klimatske promjene, snijeg u Bosni i Hercegovini danas, 20. aprila, je opomena za sve nas. Uvijek sa zadovoljstvom očekujemo akciju čišćenja ilegalnih deponija u kojoj ćemo i ličnim učešćem dati svoj doprinos. Pozivam sve društveno odgovorne kompanije da se pridruže ovom uspješnom timu i da budemo ujedinjeni u akciji za život u boji prirode.“

Pozivamo sve građane zainteresovane za akciju da prate lokalne medije i tako se informišu o akciji u svojoj lokalnoj zajednici. Vidimo se na akciji, a sa svakom očišćenom deponijom, ulicom, parkom i rijekom poslaćemo poruku da su čistoća, zdravlje i dobrobit svih ljudi u našim vlastitim rukama.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »