Kroz program podrške mladima u edukacije poslovnih i ličnih vještina uključeno skoro 1.400 mladih u cijeloj BiH

Treća sezona Coca-Coline podrške mladima u BiH, programa osnaživanja mladih koji realizira Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, uspješno je završena radionicama u Bijeljini. Kako se program bližio kraju, tako je rastao i interes mladih za radionicama, a svojevrsni rekorderi po posjećenosti u ovoj godini bile su radionice u Sarajevu, Palama i u Zenici. U konačnici, skoro 1.400 mladih ljudi od 18 do 30 godina, širom BiH, od aprila do novembra ove godine iskoristilo je priliku da  stekne kvalitetne i tržištu prilagođene kompetencije.

Osmišljen da pomogne mladima da usvoje znanja koja ne obično ne dobijaju kroz tradicionalni obrazovni sistem, ovaj je besplatni program prvi put organiziran 2017. godine. Tada je kroz četverodnevne radionice prošlo 200 mladih iz Sarajeva i Banje Luke, a ove je godine na osnovu rezultata evaluacije učesnika od ranijih godina prilagođen na dvodnevne radionice ličnih i poslovnih vještina. Kako je zanimanje za lične i poslovne vještine raslo, program je nastavljen i u 2018. godini i obuhvatio je skoro 700 učesnika iz deset gradova širom Bosne i Hercegovine. Kruna treće godine programa je cifra od 1.386 učesnika.

– Čestitamo svima koji su iskazali interes i sudjelovali u programu Coca-Colina podrška mladima u BiH. Skoro 1.400 mladih prošlo je kroz program ove godine i raduje nas činjenica da je, što se program više primicao svome koncu, interes nevjerojatno rastao. Posebno smo ponosni na naša ulaganja u zajednicu koja su porasla za 40% između 2016. i 2018.godine. Kroz ovaj program udvostručili smo ulaganja u razvoj mladih, pomažući im da steknu znanje i vještine koje će im omogućiti poboljšanje položaja na tržištu i pružiti im priliku za izgradnju uspješne karijere u BiH – istaknula je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Coca-Colina podrška mladima okupila je tokom tri godine više od 50 partnera, vladinih i nevladinih organizacije, te poslovnih subjekata, a u ovoj su godini program podržali: Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade Republike Srpske, Univerziteta Sarajevo, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Grada Bihaća, Grada Banjaluke, Grada Bijeljine, Grada Prijedora, Grada Doboja, Općine Čapljina, Erasmo centra, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Studentskog preduzetničkog inkubatora Pale, Muzeja 1. zasjedanaja ZAVNOBiH-a Bihać, Kulturnog centra Bihać, AISEC-a, Munje i Hoću.ba platforme, INTERA Technology Parka Mostar, Zaklade za inovacijski i tehnološki razvitak, CodeHub Mostar, CodeHUB Tuzla, BIT – Business Innovation and Technology PARKa, Kluba studenata Fakulteta političkih nauka Banja Luka, BoHeMSA – Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini, Udruženja ALDI iz Goražda, Udruženja Medica iz Zenice, portala Mondo BiH, Dnevnog avaza, portala tuzlanski.ba, palelive.com, bijeljina.org – Bijeljina danas, Kameleon, Studentsko vijeće Tehnološkog fakulteta Tuzla, NVO Šesto čulo Doboj i agencije PRIME Communications.

Saznajte više o Coca-Colinoj podršci mladima na linku  http://bit.ly/2KcZsEV

O kompaniji Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo jedna je od najvećih kompanija u industriji bezalkoholnih pića u Bosni i Hercegovini, a ujedno je i ovlaštena punionica kompanije The Coca-Cola Company. Coca-Cola HBC B-H Sarajevo jedina je tvrtka u državi koja proizvodi i distribuira Coca-Coline proizvode, među kojima je i Coca-Cola, koja se u Bosni i Hercegovini počela distribuirati 1969. godine. Sjedište je kompanije u Sarajevu, gdje je smještena i punionica, a proizvodi se distribuiraju putem četiri distribucijska centra i skladišta. Prodajna se ponuda tvrtke sastoji od vodećih robnih maraka Coca-Cole, Coca-Cole Zero, Fante i Spritea i robnih maraka pod licencom drugih kompanija. Coca-Cola HBC B-H Sarajevo neprestano traži nove prilike kako bi proširila svoju prodajnu ponudu i tako omogućila potrošačima u Bosni i Hercegovini što veći izbor svojih proizvoda. Tvrtka poduzima sve mjere u cilju osiguranja najviše kvalitete svojih proizvoda. Usto, snažan se naglasak stavlja i na održivi razvoj poslovanja, koji je usko povezan s održivim razvojem zajednica u kojima kompanija posluje.

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo dio je Grupe Coca-Cola HBC koja posluje u 28 država i snabdijeva tržište od oko 595 milijuna stanovnika. Grupa je proglašena svjetskim predvodnikom u industriji pića u sklopu svjetskog i evropskog Dow-Jones indeksa održivog razvoja, a također je uvrštena i u indeks FTSE4Good. Dionice Coca-Cole HBC uvrštene su u najviši razred Londonske burze, tzv. premium listing (LSE: CCH), a kotiraju i na Atenskoj burzi (ATHEX: EEE). Za dodatne informacije posjetite https://ba.coca-colahellenic.com/ba/.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »