Konferencija o medijskoj pismenosti „Medijska pismenost i borba protiv dezinformacija u vrijeme pandemije“

EU – Zapadni Balkan konferencija o medijskoj pismenosti „Medijska pismenost i borbi protiv dezinformacija u vrijeme pandemije“, koju organizuje Udruženje građana “Zašto ne” ispred SEECheck mreže, u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u BiH i uz podršku Evropske unije, održat će se  29. septembra 2020. godine kao hibridni događaj koji se dešava na tri lokacije – u Sarajevu, Banja Luci i Briselu. Učešće gostiju i publike će u velikoj mjeri biti online, s obzirom na ograničenja zbog pandemije COVID-19.

Konferencija će imati tri glavne sesije:

  1. Briselski panel: Politike medijske pismenosti i borbe protiv dezinformacija

  2. Sarajevski panel: Utjecaj pandemije na medijsku pismenost i kredibilitet medija

  3. Banjalučki panel: Medijska pismenost i mladi

Na “briselskom” panelu, ugostit ćemo, između ostalog, trenutnog člana Europskog parlamenta iz Hrvatske, Tonina Piculu i Radmilu Sekerinsku, ministricu odbrane Sjeverne Makedonije.

Na “sarajevskom” panelu razgovarat ćemo sa Cristinom Tardaglijom iz Međunarodne mreže za provjeru činjenica (IFCN), sa fact-chekericama iz regiona, te novinarima/kama i naučnim ekspertima/cama.

“Banjalučki” panel ugostit će, između ostalog, Branu Jakubovića iz Dubioze Kolektiv, ekipu sa portala Njuz.net, kao i Andrijanu Vešović, poznatiju na društvenim mrežama kao Zombijana Bones.

Više informacija možete pronaći na ovom linku.

Za učešće online na konferenciji, prijavite se putem linka: https://bit.ly/2ZM4gJm

Vidimo se 29.9.2020!

UG Zašto ne (Raskrinkavanje.ba) tim ispred SEECheck mreže

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »