Konferencija „Mladi u digitalnom dobu“

EU info centar, u saradnji sa BIT Aliansom, vodećim savezom najvećih IT kompanija u BiH, organizuje konferenciju „Mladi u digitalnom dobu“  koja će se održati u četvrtak, 6. decembra u Kinu Meeting Point (Hamdije Kreševljakovića 13, Sarajevo) s početkom u 10:30 sati.

 Tokom prethodnog mjeseca, organizovali smo tri konferencije u Banja Luci, Mostaru i Tuzli koje su okupile preko hiljadu srednjoškolaca širom Bosne i Hercegovine kako bi im predstavili mogućnosti koje im nudi digitalno doba. Konferencija je namijenjena srednjoškolcima, ali i studentima koji će od 2020. činiti novu radnu snagu i koji sada razmišljaju o profesionalnoj orijentaciji i usvajanju različitih vještina koje treba da im olakšaju zaposlenje i obezbijede budućnost. Cilj konferencije „Mladi u digitalnom dobu“ je motivisati mlade na razvoj karijere i preduzetništvo u aktuelnim digitalnim industrijama koje su im bliske i ponuditi odgovore na pitanja o obrazovanju i zaposlenju.

Tokom otvaranja konferencije, učesnicima će se obratiti ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici nekih od najpoznatijih IT kompanija u BiH, članica Bit Alijanse, ponudit će odgovore na pitanja kako započeti karijeru u atraktivnim sektorima i kako savladati vještine koje će biti najpoželjnije u skorijoj budućnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »