Koncert predstavljen u prepunoj galeriji BKC-a u Sarajevu

U prepunoj galeriji BKC u Sarajevu sinoć je premijerno prikazan koncert „Konvoj live 2022“. Bend Konvoj ove godine proslavlja 25 godina od objave prvog albuma „Sa vremenom“, te su u znak zahvalnosti publici koja ih aktivno prati sve ove decenije, odlučili pokloniti live video koncert satkan od njihovih najvećih hitova, a koji je snimljen u cik zore na lokaciji Žute tabije. Momci iz sarajevskih mahala su sve ove godine kroz svoje stihove oslikavali ljepote, emocije ali i probleme svoga grada, što je upravio bio i povod da se koncert napravi sa glavnim akterom u pozadini – a to je upravo Sarajevo.

„Želimo ovim koncertom ozvaničiti prvih 25 godina studijske karijere, te ujedno najava novih aktivnosti koje će uskoro ugledat svjetlo dana. Zahvalni smo što ovaj bend okuplja jako širok krug muzičara i prijatelja, što dokazuje i večerašnja promocija. Željeli smo svim ljubiteljima naše muzike posvetiti ovaj koncert, ali i našem gradu koji nam je inspiracija preko dvije decenije“, poručili su momci iz benda Konvoj.

Konvoj live 2022 je snimljen u koprodukciji sa Hayat production izdavačkom kućom, a bit će dostupan na svim digitalnim platformama. Realizaciju koncerta su pomogli Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Bosanski kulturni centar, te BH Telecom kao partner projekta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »