Koncert “Planeta suncokreta 3“ u subotu BKC-u

Koncert Hora za male i mlade Suncokreti “Planeta suncokreta 3“, održat će se povodom Dana planete Zemlje u subotu 21. aprila u Bosanskom kulturnom centru sa početkom u 18 sati. Prisutnu malu raju u holu BKC-a dočekat će “Drvo želja“, na koje će moći lijepiti posebno dizajnirane listove sa vlastitim željama svijeta u kojem žele živjeti, a upravo od ovih želja, Hor za male i mlade Suncokreti kreirat će svoju novu pjesmu. Koncertu će prethoditi desetominutni edukativni čas koji će održati studentice odsjeka za ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta UNSA o temi “Kako se ophoditi prema svijetu u kojem živimo“, a voditelj cjelokupnog programa bit će glumac, Mario Drmać. Sve ulaznice, podijeljene su učenicima i učenicama sarajevskih osnovnih škola.

Naši posebni gosti bit će polaznici i polaznice pop-rock škole gitare Hamdije Salihbegovića te polaznici i polaznice Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo koji će uzeti učešće sa dvije tačke i to, duo na klasičnim gitarama i trio kombinaciju klavir-truba-violina. Naš koncert polako prerasta u tradiciju i sretni smo što će uz našu redovnu publiku sa nama biti i učenici i učenice sarajevskih osnovnih škola koje smo posebno pozvali na zajedničko druženje“, istakao je voditelj hora za male i mlade Suncokreti, Nedžad Merdžanović, te se posebno zahvalio UniCredit Bank BiH koja već treću godinu zaredom podržava rad Suncokreta.

Saradnju sa UniCredit Bank BiH imamo još od prvog koncerta Suncokreta i naša ljubav traje sve do danas. U međuvremenu smo snimili album, imali brojne nastupe i koncerte i sigurno da bez njihove podrške ne bismo uspjeli u tome “, naglasio je Merdžanović.

Pored pjesama koje su već dobro poznate kao što su “Putujemo“, “Veseli voz“, “Super Štek“, “Pjesma Suncokreta“ i “Prijatelji“, Suncokreti će prvi put izvesti dvije nove pjesme, “Zamisli se svijete“ autorice Sanele Pršeš te “You are my sunshine“ (Ti si sunce) koautora Nedžada Merdžanovića.

Album Hora za male i mlade Suncokreti može se downloadati besplatno na linku https://bit.ly/2qBEjJS dok  je više informacija o svim aktivnostima Hora dostupno na zvaničnoj Facebook stranici https://bit.ly/2qDgq5B.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »