Koncert ansambla “Cellissimo” u Sarajevu

Koncert mladih violončelista ansambla “Cellissimo” u Sarajevu, zakazan je za srijedu, 21. februara 2024. godine , u Koncertnoj dvorani “Cvjetko Rihtman” (Josipa Stadlera 1, Sarajevo)sa početkom u 18h

Koncert se organizira uz podršku Ministarstva nauke, visokog obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo.

Projekat “Radionica za mlade violončeliste”, koji je okupio talentovane učenike i studente violončela u ansambl “Cellissimo”, kulminira koncertom u Sarajevu. Koncert, zakazan za 21. februar, obećava izvanredno muzičko iskustvo. Na koncertu će se predstaviti učenici i studenti violončela iz Srednje muzičke škole “Sarajevo”, Srednje muzičke škole “Zenica”, Osnovne muzičke škole “Mladen Pozajić” i Muzičke akademije u Sarajevu.
Projekat “Radionica za mlade violončeliste” uspostavlja veze između mladih iz muzičkih škola i akademije iz Bosne i Hercegovine kako bi se međusobno upoznali, razmjenjivali iskustva i zajedno učili. Ovaj projekat pridonosi kulturnom razvoju Kantona Sarajevo i cijele zemlje.
Kroz njega se planira razvijanje saradnje, umrežavanja i učenja od drugih, što je od suštinskog značaja kako na ličnom, tako i na profesionalnom nivou. U okviru projekta, učenici i studenti su imali priliku pripremiti solo repertoar koji će izvesti na koncertima uz podršku svojih profesorica Anele Dervišević, Dijane Pelidija i Belme Alić.

Ulaz na koncert je besplatan za sve prisutne.

U prilogu su propratni vizuali i saopštenje za javnost .

Radujemo se Vašem dolasku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »