Komedija preživljavanja, ‘MIRNA BOSNA’, večeras na sceni Kamernog teatra

Večeras, 08. juna, u 20:00 sati u Kamernom teatru 55, će biti izvedena predstava pod nazivom ”MIRNA BOSNA”, koja je okarakterizirana kao “bosanskohercegovačka urnebesna komedija preživljavanja”.

 Predstava “Mirna Bosna”, rađena po tekstu mladog autora Borisa Lalića, u režiji Saše Peševskog, koja je premijerno bila izvedena 3. marta 2017.godine.

Predstava “Mirna Bosna” govori o životarenju dvije porodice zbližene minulim ratnim nedaćama i njihovoj vječnoj borbi da iz gliba, života na granici siromaštva i svakodnevne kupus kalje, izađu na svjetlo i čist zrak blagostanja. Ili barem da promijene svakodnevni meni. Prilika za to se pruži kada, na nagovor Rize, koji je ujedno i jedini radno sposoban među njima, počnu da se bave dilanjem marihuane. I to uspješno. Veoma uspješno. Toliko uspješno da bi ih na kraju moglo koštati glave. Jer, u Bosni nije lako voditi ni pošten posao, a kamoli pošteno organizirati kriminalnu organizaciju.

U predstavi igraju Feđa Štukan, Gordana Boban, Vanesa Glođo i Davor Golubović.

Naredno izvođenje predstave ”MIRNA BOSNA” zakazano su za subotu, 10. juna. 2017. godine, s početkom u 20:00 sati.

Svoje ulaznice možete rezervisati svaki dan, od ponedjeljka do subote, od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 20:00 sati, na broj +38733 550 476.

VIDIMO SE U KAMERNOM!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »