Ko se boji korupcije još? Mi ne!

INFOHOUSE, Centar za razvoj medija i analize (CRMA) i Omladinski Komunikativni Centar (OKC) organizuju završnu konferenciju projekta „Ko se boji korupcije još? Mi ne!“ o stanju i prevenciji korupcije u obrazovnom sektoru u BiH, koja se održava u ponedjeljak i utorak , 25.-26.09.2017. godine u Hotelu Termag na Jahorini sa početkom u 11:30 sati.

Na Konferenciji koja će okupiti preko 100 učesnika, predstavnika institucija i agencija, nastavnika i direktora osnovnih i srednjih škola iz BiH, civilnog društva kao i medija biti će predstavljeni rezultati djelovanja obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva na uvođenju edukacije o etici i antikorupciji u obrazovni sistem. Učesnici će, također, razmijeniti iskustva o poduzetim aktivnostima i mjerama za prevenciju korupcije u sektoru obrazovanja na svim nivoima vlasti u BiH kao i istaći strateške pravce djelovanja po pitanju uvođenja antikorucijskog obrazovanja u BiH.

Tokom konferencije će se predstaviti set Antikorupcijskih priručnika koji su nastali kao rezultat realizacije projekta i koji imaju za cilj podržati razvoj i primjenu procesa sprečavanja negativnog uticaja i efekata koruptivnog ponašanja u obrazovnom sektoru u BiH.  Također, na konferenciji će biti prezentirana i iskustva prosvjetno-pedagoškog kadra u primjeni navedenih priručnika u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Događaj će otvoriti Dženana Alađuz, direktorica INFOHOUSEA, J.Drew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje iz Američke ambasade u BiH i Hasim Šabotić, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »