„Kao nekad pred Božić“

  1. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja „Kao nekad pred Božić 2017“ održat će se 6. prosinca/decembra u dvorani „DOM MLADIH“ u Sarajevu.

Direkcija Festivala „Kao nekad pred Božić“ ove godine uspostavila je suradnju s bosanskohercegovačkim iseljeništvom, kroz poticanje povezivanja djelatnosti hrvatskih kulturnih organizacija iz BiH s medijskim kućama Hrvata izvan BiH, koje će pratiti ovogodišnji Festival „Kao nekad pred Božić“, s ciljem očuvanja hrvatskog narodnog identiteta i sveukupne bosanskohercegovačke kulture.

„Za održavanje kontinuiteta kvalitetne festivalske produkcije neophodna su inovativna produkcijska rješenja,  rekoncipiranje i repozicioniranje festivalske manifestacije u skladu s aktualnim društvenim kontekstom i produkcijskim novitetima, što podrazumijeva i novi, adekvatan, prostorni ambijent. Budući ove godine slavimo značajan jubilej, odnosno osamnaesti rođendan festivala ‘Kao nekad pred Božić’, Organizacijski odbor Festivala, sastavljen od vrsnih stručnjaka te kulturnih i akademskih djelatnika, smatrao je da trebamo izići iz ustaljenih, uobičajenih produkcijskih okvira, odnosno  pobjeći od organizacijske i produkcijske  rutine. Upravo zato da bi naša publika i struka vidjeli nešto novo, neočekivano i drukčije, ove godine Festival realiziramo u dvorani ‘Doma mladih’ u sarajevskoj ‘Skenderiji’, koja je sinonim za vrhunski glazbeni proizvod. Mislimo da na taj način donosimo novu emociju i novu perspektivu tradicionalne sarajevske predbožićne priče, čiji je autor dr. sc. Marijo Pejić“, kazala je PR Festivala Ivana Krstanović.

Ulaznice za festival bit će puštene u prodaju od 27. 11. 2017. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »