Kampanja „Gnijezdo ljubavi“ kako bi naša djeca izašla iz kruga nasilja

IN Fondacija za socijalnu inkluziju djece i mladih započela je kampanju pod nazivom „Gnijezdo ljubavi“, koja će trajati do kraja 2018. godine, a za cilj ima otvaranje dva nova dnevna centra „Gnijezdo“ za djecu  širom Bosne i Hercegovine.

Prema rezultatima istraživanja koje je provela IN fondacija u Bosni i Hercegovini, svako treće dijete ima neko traumatsko iskustvo koje može imati posljedice po njegovo fizičko ili mentalno zdravlje kasnije u zivotu, a više od 60% ispitanika uzrasta od 15 do 18 godina je iskusilo neki oblik fizičkog ili emocionalnog nasilja.

„Dnevni centri ‘Gnijezdo’ svakodnevno okupljaju više od 300 mališana koji dolaze iz problematičnih i često socijalno ugroženih porodica. Kroz različite usluge nastojimo da pružimo podršku kako bi najranjivije kategorije našeg društva imale sigurnije i bezbrižnije djetinjstvo i tako ostvarile puni potencijal za svoj rast i razvoj.  Jedan od takvih modela je Dnevni centar ‘Gnijezdo’, koji pruža podršku djeci u riziku koja dolaze iz disfunkcionalnih porodica“, saopštila je Ivanovićeva na konferenciji za novinare.

Kroz različite programske intervencije IN fondacije na godišnjem nivou obuhvaćeno je više od 10.000 djece i mladih, oko 4.000 roditelja i 1.500 profesionalaca, u više od  150 škola, obuhvatajući jednu trećinu zajednica širom države.

„Kampanjom ‘Gnijezdo ljubavi’ želimo informisati javnost da je briga šire zajednice o zdravlju, sigurnosti i zaštiti najranjivijih, najbolji pokazatelj snage ili slabosti svakog društva. Zato pozivamo sve pojedince i društveno odgovorne kompanije da aktivno podrže rad i otvaranje dnevnih centara, čiji programski sadržaji pomažu djeci u riziku kako bi im se omogućilo sigurnije odrastanje“, istakla je Ivanovićeva.

Kampanja će biti promovisana i predstavama za djecu „Gnijezdo ljubavi“, u izvođenju Duška Mazalice, a čiju režiju potpisuje ambasadorka IN fondacije, poznata banjalučka glumica Slađana Zrnić. Nakon premijernog izvođenja predstave u srijedu, 28.11. u 18 časova, u GP Jazavac u Banjaluci, „Gnijezdo ljubavi“ će gostovati 6.12. u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, a potom 19.12. u Domu kulture u Brčkom i 20.12. u Narodnom pozorištu u Tuzli.

Tarik Filipović, ambasador dobre volje IN fondacije će 12.12.2018. godine u GP Jazavac u Banjaluci, od 20 časova, izvesti svoju predstavu „Ćiro“ i donirati prikupljena sredstava od prodaje ulaznica, koja će biti usmjerena u programske aktivnosti i otvaranje novih centara ‘Gnijezdo’.

Podršku možete pružiti članstvom i donacijom klubu prijatelja djece IN fondacije „Klubko“, a aktivnosti pratite putem sajta www.infondacija.org kao i na društvenim mrežama, putem zvanične Facebook stranice i Instagram naloga IN fondacije, uz korišćenje hashtag-a #gnijezdoljubavi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »