Javni pozivi za dostavu radova za izbor najbolje novinarske priče

Direkcija za evropske integracije, u saradnji sa Društvom novinara BiH i uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) objavila je Javni poziv za dostavljanje radova za izbor najbolje novinarske priče o procesu pristupanja BiH u EU za 2020. godinu. Javni poziv za dostavljanje radova je otvoren od 31.10.2019. godine do 31.03.2020. godine.

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije:

  1. Najbolja novinarska priča objavljena u printanom mediju
  2. Najbolja novinarska priča objavljena na internet news portalu (ova kategorija uključuje i novinske agencije)
  3. Najbolja novinarska audio/video priča objavljena u elektronskom mediju (TV i/ili radio).

Za svaku od tri kategorije će biti dodijeljena po jedna nagrada, a nagrada je laptop računar. Nagrade će biti uručene na događaju upriličenom povodom obilježavanja Dana Evrope i Evropske sedmice u BiH u maju 2020. godine.

Na Javni poziv se mogu prijaviti novinarski radovi objavljeni u medijima u BiH u periodu od dana objave javnog poziva do njegovog zatvaranja. Radove može prijaviti autor lično ili imenovani predstavnik medija. Radovi se dostavljaju e-mailom na adresu novinarska_nagrada@dei.gov.ba, sa naznakom “Za nagradu za najbolju novinarsku priču“.

Detalje vezane za način prijave, temu, način i kriterije izbora najbolje priče, te posebne uslove prijave možete pogledati u na web stranici Direkcije: http://dei.gov.ba/dei/media_servis/vijesti/default.aspx?id=22524&langTag=bs-BA i Društva novinara BiH: http://www.dnbih.ba/novosti/169.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »