Javna panel diskusija povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni Hercegovini će i ove godine, kao i prethodnih, obilježiti 17.11 – Međunarodni dan srednjoškolaca, koji za cilj ima u fokus javnosti staviti probleme srednjoškolaca koji ih se direktno tiču, te raditi na njihovom ubrzanom rješavanju. Ove godine naglasak je stavljen na panel diskusije na kojima će se istaknuti važnost obrazovnog sistema bez segregacije i diskriminacije, te fenomena „Dvije škole pod jednim krovom“, kao i rad na uklanjanju socijalnih barijera između učenika koji nastavu pohađaju u etnički poodijeljenim školama.

U organizaciji Lokalnog tima Sarajevo, u subotu 17. novembra 2018. godine, u prostorijama Vijeća mladih Općine Stari Grad (Mula Mustafe Bašeskije br. 7), sa početkom u 15:30h , održat će se javna panel diskusija na temu segregacije u obrazovanju i odlaska mladih iz BiH – „Vi nas dijelite u obrazovanju, a van granica nas ne dijele!“.

U panel diskusiji mogu učestvovati srednjoškolci, studenti i svi oni koji žele razgovarati na datu temu. Učesnici će imati priliku da razgovaraju sa panelistima i ostalim prisutnim, iznesu svoje stavove, mišljenja i dosadašnja iskustva na temu.

 

AsuBiH je nevladina, nestranačka  i nepolitička organizacija čiji je cilj poboljšanje statusa srednjoškoca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru Bosne i Hercegovine. Lokalni timovi su odjeli AsuBiH-a  koji realizuju aktivnosti koje  projekte u cijeloj BiH, ali i samostalne aktivnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »