JACK Quartet “superheroji nove muzike” na Jazz Festu!

JACK Quartet je ansambl koji je u poteklih desetak godina postao nezaobilazan u repertoaru najznačajnijih dvorana širom svijeta. Beskompromisne i besprijekorne interpretacije osigurale su im brojne nastupe i popunjen koncertni raspored do maja naredne godine.

Britanski Guardian je njihovo muziciranje opisao “izvedbom koja oduzima dah”, Boston Globe ih je proglasio “superherojima nove muzike” dok članovi JACK Quarteta nastavljaju oduševljavati publiku širom svijeta svojom virtuoznošću. Washinton Post je komentirao da “ovaj gudački kvartet svaku kompoziciju koju izvodi čini uzbudljivo vitalnom”.

Na sarajevskom koncertu 1. novembra, kvartet kojeg čine violinisti Chris Otto i Austin Wulliman, violista John Pickford Richards i čelista Jay Campbell, izvest će djela, kako sami kažu, jednog od njihovih najbližih i najdražih kompozitora i saradnika Johna Zorna a na repertoaru je svjetska premijera nove Zornove kompozicije The Unseen, potom vatreni Necronomicon, dok će se JACK Quartetu u izvedbi The Obscure Object of Desire pridružiti i pijanista Stephen Gosling.

Ulaznice za koncert JACK Quarteta u okviru XX1. Jazz Festa Sarajevo i programa Musick and Magick, mogu se kupiti ili rezervirati po pretprodajnim cijenama na www.jazzfest.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »