Izložba “Srca osjećaju, ruke stvaraju”

Udruženje “Ruku na srce”, realizuje izložbu ručnih radova djece i odraslih sa poteškoćama u razvoju. Kako smo do sada uspješno sarađivali, nadam se da ćemo i ove godine kroz izložbu, druženje i saradnju poslati lijepe poruke našoj široj javnosti.
Tim povodom, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na:
Otvorenu izložbu ručnih radova djece i odraslih sa poteškoćama u razvoju. Udruženje “Ruku na srce”, u saradnji sa sedam različitih udruženja i centara za specijalno obrazovanje i odgoj realizuje izložbu na kojoj će korisnici centara predstavljati rukotvorine.
Izložba će se održati 07.04.2018. godine u prostorijama Art kina Kriterion, Obala Kulina bana 2, Sarajevo, u periodu od 10:00h – 17:00h.
Sigurna sam da uviđate koliko je važan Vaš angažman kako bismo javnost, odnosno, građane upoznali sa izložbom koja slijedi. Cilj jeste socijalno uključiti korisnike pomenutih centara, podržati njihov rad i djelovanje i poslati poruku o važnosti socijalne uključenosti populacije sa poteškoćama. U vezi s tim, bili bismo Vam zahvalni ako biste kroz medije iskomunicirali poziv svim građanima, nastavnicima, učenicima i roditeljima da u subotu dođu, posjete i podrže rad pomenute populacije.
Na izložbi će građani imati priliku i kupiti rukotvorine korisnika te na taj način doprinijeti udruženjima i centrima.
Ali, ono što je najvažnije jeste da će na dan izložbe radove predstavljati korisnici zajedno sa učiteljima, a to je za njih iznova jedno lijepo iskustvo.
U prilogu šaljem poziv i plakat koji ove godine prati izložbu uz logo svih ovogodišnjih učesnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »