Izložba grafika art dua Anima u JAVA galeriji

Otvaranje izložbe grafika kreativnog udruženja Anima će se desiti u srijedu  05. jula, u 19:00 sati u “JAVA” galeriji.

“Kreativno udruženje dvojice autora pod nazivom Anima, Denisa Haračića i Mirze Rahmanovića, podrazumijeva, prije svega, istraživačko-spoznajni put koji nastaje u okrilju osobnih subjektiviteta u mediju grafike. Bez određenih i zacrtanih proglasa i ciljeva Anime koji bi definisali i načelno i formalno rad mladih grafičara, bez smišljenog, namjenskog i sebi dovoljnog, autori zapravo sebi daju potrebnu dozu slobode i digniteta u samoidentifikaciji s grafičkim listovima koji nose tragove njihovih vrlo ličnih priča. One se dotiču onog najintimnijeg, proživljenog, naslućenog i iskrenog, ali i onoga što se podrazumijeva kao univerzalno. Na taj način se može i dvostruko komunicirati s izloženim grafičkim listovima – kao intimnoj fiksaciji koja se nerijetko odnosi i na univerzalna pitanja. Izloženi ciklusi, realizirani u tehnikama duboke štampe, nastali su na principima naracije i osviještenosti odabrane teme koja se predstavlja u više faza.

Jasno se iščitava kako grupa Anima ima za cilj predstaviti svoje individualitete kroz radove koji su nastajali postupno i slojevito. Svaki u sebi nosi tragove misli, emocije, tehničko-tehnoloških istraživanja, koji na koncu izloženi u galerijskom prostoru, komunicirajui međusobno i s posmatračem.” (Iz teksta o izložbi doc. dr. Ema Mazrak)

Izložba će biti postavljena mjesec dana, a posjetioci je mogu pogledati svakim danom, osim nedjelje, od 12:00 do 20:00 sati u “JAVA” galeriji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »