Izložba 30/30

Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine I Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg (Franjevačka galerija) Vas srdačno pozivaju da posjetite IZLOŽBU 30/30  od 16. 9. – 15. 10. 2020 godine.  30 radova za 30 godina postojanja i rada Franjevačke galerije/ Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg.

 

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg (Franjevačka galerija) je 25. jula ove godine obilježila 30. obljetnicu postojanja i rada. Izložbom 30/30, odnosno 30 radova za 30 godina postojanja i rada Franjevačke galerije / Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg, nastavlja se obilježavanje obljetnice. Fundus Galerije je rastao na različite načine, a jedan od njih je darovanje jednog umjetničkog djela od strane umjetnika koji su izlagali u Galeriji. Stoga će iz ovog bogatog fundusa biti predstavljen po jedan rad izvučen iz svake godine rada Galerije, odnosno, 30 radova za 30 godina.

Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine i Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg (Franjevačka galerija) ovom izložbom nastavljaju sa uspješnom i dugogodišnjom saradnjom.

Izložbu možete posjetiti od ponedjeljka do četvrtka u periodu od 10:00 do 14:00 časova, te petkom i subotom od 10:00 do 20:00 časova.

Molimo Vas da se prilikom posjete UGBiH pridržavate mjera zaštite preporučenih od strane nadležnih institucija, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »