Info dan ” Od ideje do cilja”- programi Evropske unije

Info centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Deskom Kreativna Evropa  BiH, Ministarstvom civilnih poslova i Ministarstvom pravde BiH  će predstaviti programe Evropske unije: Kreativna Evropa, Evropa za građane i Horizon 2020 na Info danu „Od ideje do cilja – programi Evropske unije“ u srijedu, 24.7.2019. godine s početkom u 10:45 sati u Sarajevu, u prostorijama Info centra Evropske unije, Skenderija 3a. 

Info dan će kroz prezentacije „Od ideje do cilja – programi Evropske unije“, predstaviti različite mogućnosti za ustanove i organizacije u Bosni i Hercegovini za kandidovanje projekata na otvorene pozive. Program Kreativna Evropa je namijenjen jačanju i razvoju kulturnog, kreativnog i audiovizualnog sektora, a sastoji se od dva potprograma – MEDIA i KULTURA. Evropa za građane je program EU čiji je cilj promocija koncepta „aktivnog evropskog građanstva” i pružanje podrške uključivanju građana u procese evropskih integracija, dok je Horizon 2020  najveći EU program za istraživanje i inovacije koji ima budžet od skoro 80 milijardi eura za period od 2014. do 2020. godine.

Učesnicima će se obratiti: Aida Kalender, voditeljica Deska Kreativna Evropa BiH, Dalibor Drljača, nacionalna kontakt osoba programa Horizon 2020 u BiH Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i  Goran Kučera, stručni savjetnik za razvoj civilnog društva Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »