Historijski muzej BiH Vas poziva !!!

OTVORENI POZIV ZA UČESĆE U OBILJEŽAVANJU MEĐUNARODNOG DANA I NOĆI MUZEJA 2016.

UMJETNICI, KREATIVCI, VOLONTERI,

Historijski muzej BiH vas poziva da se sa svojim idejama priključite proslavi Međunarodnog dana/noći muzeja, koji ćemo proslaviti 21.05.2016. godine.

Historijski muzej BiH obilježava ovaj dan četvrtu godinu zaredom sa programom koji traje od 10:00 do 24:00 h. Programi se smijenjuju čitav dan i prilagođeni su svim generacijama od najmlađih, za koje pripremamo igraonice i zabavu, osnovaca i srednjoškolaca sa kojima pravimo edukativne radionice do starijih posjetilaca za koje pripremamo zanimljive izložbe. Program obiluje i muzičkim dijelovima, kao i nastupima scenskih umjetnika.

Historijski_Muzej_vitrazUloga Međunarodnog dana/noći muzeja je podsticanje muzeja da se posvete temama koje omogućavaju novo sagledavanje njihove uloge u zajednici i da otkrivaju nove načine svoga djelovanja. Ovogodišnja tema je „Muzeji i kulturni krajolici“ (Museums and Cultural Landscapes), što znači da ove godine propitujemo ulogu muzeja u otvorenom polju kulturnih krajolika – pejzaža i naslijeđa koji okružuju muzeje. Težište bacamo na kulturno-historijsko naslijeđe koje uključuje rast i razvoj gradova, nastajanje i održavanje kulturnih spomenika.

U skladu s temom ovogodišnje Noći muzeja, pozivamo vas da se različitim aktivnostima (radionicama, izložbama, projekcijama filmova, koncertima, scenskim nastupima, diskusijama…) obogatite program koji priprema Historijski muzej BiH.

Poziv je otvoren do 15.04.2016. godine.

Prijave možete slati na e-mail adresu histmuz@bih.net.ba ili u inbox facebook profila HISTORIJSKI MUZEJ BIH. Kontakt telefon: 00 387 33 228 096

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »