GuitarUnited Fest!

“Guitar United Fest” – četvrti međunarodni festival gitare pod sloganom “Guitar World”
održaće se od 31. oktobra – 3. novembra 2019. u Istočnom Sarajevu u prostorima Kulturnog centra INS, Doma Oružanih snaga BiH i Muzičke škole IS.
“Guitar United” nastavlja tradiciju izuzetnog uspjeha prošlogodišnjih festivala i ponovo će okupiti plejadu domaćih i stranih umjetnika, i predavača kao i veliki broj polaznika majstorskih radionica i učesnika takmičenja u 6 kategorija. Takođe, održače se promocije i izložbe gitara, notnih izdanja i opreme za gitaru. I ove godine ćemo ugostiti poznatog grčkog graditelja gitara Janisa Sejdule koji će donirati gitaru vrijednosti 10.000 KM pobjedniku 6. kategorije takmičenja.

Koncerti u četvrtak, 31.oktobra, petak, 1. novembra i u nedjelju 3. novembra će biti održani u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo dok će koncert u subotu, 2. novembra biti održan u sali Doma Oružanih Snaga BiH.
Nakon svečanog otvaranja u četvrtak, 31. oktobra u 20h nastupiće američki duo Nuclear Okra – gitarista Larry Hammett i flautiskinja Miranda Arana sa izuzetno zanimljivim world music programom koji se sastoji veliki djelom od njihovih autorskih kompozicija, aranžmana čuvenih muzičkih djela kao i kompozicija drugih savremenih autora, sve to ispraćeno video projekcijom.

U petak 1. novembra u 20h po 2. put na našem festivalu čuveni virtuoz na gitari, Dimitris Kotronakis iz Grčke, održače koncert sa programom savremenih gitarskih kompozitora.

U subotu 2. novembra u 20h Jubilarni koncert Vojislava Ivanovića “Veče sa prijateljima”, povodom 40 godina umjetničkog rada i 60 godina života, okupiće 10 solista iz 5 zemalja kao i novoosnovani Sarajevski kamerni orkestar mladih sa dirigentom Alekom Isakovićem.

Uzbudljivo muzičko putovanje sa programom kompozicija za klavir, gitaru solo, više kamernih sastava sa gitarom kao i gitaru i orkestar. Ovo je jedini festivalski koncert koji će biti održan u Domu Oružanih snaga BiH i ulaz je slobodan.

U nedjelju, 3. novembra u 17h festival svečano zatvara Gala koncert na kome će se publici predstaviti 6 pobjednika takmičenja kojima je vrijedne nagrade dodijelio stručni žiri. Nakon koncerta publika će, već tradicionalno, glasati i izabrati jednog pobjednika svih pobjednika i dodijeliti mu nagradu “Glas publike Guitar United 2019”. Festivalski odbor će dodijeliti i još jednu specijalnu nagradu “Mlada nada gitare Istočno Sarajevo 2019” najboljem učesniku iz Istočnog Sarajeva.

Ulaznice će se moći kupiti u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo 2 sata prije svakog koncerta.

Sve informacije možete dobiti na telefone: 065 961 336 i 065 027 890 kao i na e mail:
guitarunitedfest@gmail.com

Neka muzika i gitara i ove godine spajaju muzičke svjetove, generacije, ljude i narode!
Ne propustite Guitar United Fest- istinski muzički doživljaj za sve ljubitelje gitare i muzike!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »