Građanska inicijativa za solarnu energiju !!!

Vašim ulaganjem u sunčevu energiju pomoći ćete korisnicima Zavoda da smanje troškove i zaštiti ćete okoliš! Zavodu je potrebna topla voda 24 sata 365 dana u godini. Cijena električne energije u godini iznosi preko 250.000 KM. Učestvujte u smanjenju troškova Zavoda, postanite dio ove pozitivne priče!

Prvi put u historiji Bosne i Hercegovine ulaže se u obnovljive izvore energije pomoću grupnog finansiranja, a Vi možete postati dio te historije!

Ova kampanja ima za cilj ulaganje u sunčevu energiju za potrebe Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba „Drin“.

Ideja je vrlo jednostavna. Ovoj ustanovi potrebna je topla voda 24 sata dnevno i to 365 dana u godini. Dio te energije može se dobiti korištenjem sunčeve energije, te je upravo to ono što možemo postići ovom kampanjom. Na ovaj način smanjiti će se troškovi za energiju ove Ustanove čime pomažemo njenim korisnicima!

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba „Drin“ Fojnica osnovan je 1955. godine  i predstavlja  centar za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, produženo liječenje i rehabilitaciju, obučavanje za samostalan život osoba sa smetnjama u razvoju i osoba sa smetnjama u duševnom zdravlju. Ono što ovu Ustanovu čini jedinstvenom jeste da je to jedina ustanova ovog tipa u Bosni i Hercegovini koja zbrinjava i novorođenčad.

Danas, ova Ustanova ima oko 500 korisnika koji tu žive, te 250 zaposlenih. Cilj ove Ustanove je da omogući svojim korisnicima human boravak, da im poboljša kvalitetu življenja, te da kreira ambijent i atmosferu toploga doma.

Liječenje i rehabilitacija samo su dio priče o Drinu koji zapravo predstavlja veliku porodicu koja se svakodnevno suočava sa izazovima života, ali i mnogim drugim problemima. Jedan od problema svakako su i veliki računi za električnu energiju. Godišnje se za električnu energiju izdvaja preko 250.000 KM.

Kako bi smanjili troškove za energiju i novac mogli investirati za druge potrebe, ova porodica treba nas, zajednicu!

Ideja je uložiti novac za nabavku solarnih kolektora za potrošnu toplu vodu koji će se instalirali na krovove ove Ustanove. Solarna energija, za razliku od fosilnih goriva, dostupna je u neograničenoj mjeri i ne proizvodi štetne emisije. Instalacijom solarnih kolektora moguće je ostvariti uštede i do 60 % za pripremu potrošne tople vode,  što će povoljnije uticati i na okoliš.

Sa učešćem u ovoj kampanji omogućiti ćete ovoj velikoj porodici da smanji svoju potrošnju, te novac od ušteda uloži u druge, njima potrebnije stvari!!!

Angažmanom u ovoj kampanji učestvujte u nabavci i instalaciji solarnih kolektora.

Za ovaj poduhvat potrebno nam je minimalno 20.000 KM, odnosno 15.000 USD.

Pripremili smo i ručno rađene poklone. Svi pokloni su dizajnirani i kreirani od strane korisnika ove ustanove.

Ukoliko niste spremni finansijski podržati ovu kampanju molimo Vas da slanjem e-mailova Vašim kolegama i prijateljima, te postavljanjem ove kampanje na društvenim mrežama, učestvujete u ovoj održivoj priči!

Promocija inicijativa za građansku energiju, obnovljivi izvori energije i energijska efikasnost su budućnost Bosne i Hercegovine.

Pokažimo da je moguće finansirati projekte građanske energije kako bi se u budućnosti povećao  broj inicijativa.

Energija mora i treba biti u rukama građana i iz tog razloga želimo da stavimo građane u centar dešavanja.

Vrijeme je da energiju vratimo građanima, vrijeme je za inicijative za građansku energiju.

Više informacija na:

https://www.indiegogo.com/projects/gradanska-inicijativa-za-solarnu-energiju?fbclid=IwAR1F9CduC6wNJl9fegse2FYSpZrfpBNrv_KKX2d5XUfp0L6i6ekYaBGeoBw#/

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »