Festival Majske muzičke svečanosti – online koncert Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju!

U ovogodišnjem, 13. festivalu Majske muzičke svečanosti učešće će uzeti studentice i studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u okviru predmeta Solfeggio. To je, čini se pomalo i neobično jer se Solfeggio percipira isključivo kao predmet teorijsko-pedagoškog usmjerenja.

Međutim, kako to najčešće i bude, neočekivane i nepredvidive životne i radne okolnosti potaknule su još veću želju, potrebu ali i obavezu da djelujemo i kreativno se izrazimo. Iako nimalo lako, studenti i profesori su se hrabro uhvatili u koštac s neuobičajenim i pomalo neprirodnim načinom realiziranja nastavnog procesa. Bojimo se priznati, ne želeći sličnu situaciju ponovno prizvati, da smo online nastavi tokom pandemije COVID-19, te svim nepredvidivostima i strepnjama koje je neugodna situacija donosila, pristupili posvećenije, s više upornosti, želje i truda, strpljenja, međusobnog razumijevanja i uvažavanja. Bezbroj uputa, diskusija, prepiski, ponovljenih audio-video snimaka, taktova i fraza, otežavajuće radne okolnosti i nemogućnost da na adekvatan način prezentiramo dosegnuto, kao što bismo bili u mogućnosti u okvirima uobičajnog nastavnog procesa, nisu nas demotivirali.

Suzana Bako, Hadis Čakić, Ivona Pejčinović, Emilija Jerković i Larisa Lejla Droce, u klasama doc. dr. Nerma Hodžić-Mulabegović i as. mr. Ena Plakalo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »