Festival bajke – Sarah Abu-Sharar

Četvrti Festival bajke za djecu i odrasle u Sarajevu, ugostio je Sarah Abu-Sharar koja će nam  08. novembra, 2018. godine, u 18:00, u prostoru JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, Jelića broj 1, pripovijedati palestinske, arapske i indijanske bajke, na engleskom jeziku.

„Kanadska pripovjedačica iz Toronta govori bajke s kojima je živjela u djetinjstvu i koje osjeća kao svoje. Nije joj teško otići u najzabačenije, najsiromašnije, dijelove grada da tamo usreći poneko dijete kojem možda nikad nisu pričali bajke. Priča na engleskom, a govori i naše jezike, jer i oni su dio njenog kosmopolitskog nasljedja. Sarah je puna entuzijazma i posvećenosti svom neobičnom životnom pozivu.“ objavila je Marija Fekete Sullivan na svom fb profilu.

Sarah pripada lozi pripovjedača, vjekovima unazad žene iz porodice njenog oca pričale su bajke. Naj mlađi je ćlan pripovjedačkog pokreta Kanade osnovanog prije 40 godina. Tokom Festivala održala je  zanimljivo predavanje na temu “History of the storytelling movement in Canada – Istorija pripovjedačkog pokreta u Kanadi”, kojem su se putem video linka pridružile Lynda Howes i Celia Lotridge, kanadske pripovjedačice sa decenijskim iskustvom i jedne od osnivača pokreta “Storytellers of Canada”. https://www.storytellers-conteurs.ca/en/storytellers-directory/Sarah-Abusarar.html

Više informacija putem:

https://www.facebook.com/bajka.bih/https://www.facebook.com/centarkultureSarajevo/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »