Festival “Afrička bajka”

Udruženje Djetlić , Dječiji svijet iz Sarajeva u saradnji sa udrugom „Knjiga u centru“ iz Zagreba organizira Festival Afrička bajka, koja će se predstaviti pod naslovom „Afrička bajka u Sarajevu“ To je samo početak čitavog niza multikulturalnih projekata koje pokreće Udruženje Djetlić i Portal dječijisvijet.ba čiji je cilj uzajamno upoznavanje, razumijevanja i saradnja.

Živimo u vremenu velikih migracija koje mijenjaju sliku svijeta. Zato je jako bitno upoznati i svoju kulturu i kulturu ljudi koji žive pokraj nas jer jedni od drugih možemo puno toga naučiti. Drago nam je da Sarajevo sve više postaje kulturno središte u kojem se susreću, upoznaju i druže umjetnici i publika s različitih strana svijeta.

Festival priče Afrička bajka u Zagrebu  organiziran je prvi put 2016 godine pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba. U programu su sudjelovali između ostalih članovi Udruge Dyalli i Društvo Afrikanaca u Hrvatskoj.

Ove godine se organizira po drugi put,  sa pod naslovom „Afrička bajka u Sarajevu“.

Želimo u Sarajevu najmlađim sugrađanima, učenicima sarajevskih osnovnih škola predstaviti jednu drugačiju kulturu. Najbolji način da djecu upoznamo sa određenom kulturom je da im pričamo priče iz te kulture. Bajke i priče uče djecu o kulturnim različitostima.

Festival će se održati 04 i 05 maja 2017. Godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »