”Fatherland” – new LP by Basheskia & Edward EQ

Sarajevski producentski dvojac Basheskia & Edward EQ imaju novi album! ”Fatherland” je LP sa sedam pjesama od kojih su tri: naslovna, ”I don't giva shit” i ”Pilgrim of tromented towns” već promovisane kroz videospotove.

Nova kolekcija pjesama dvojca kojeg čine Nedim Zlatar (Basheskia), bubnjar nekoliko sarajevskih bendova, te operski pjevač Leonardo Šarić (Edward EQ), predstavlja downtempo stranu njihovog zajedničkog producentskog rada. Pomalo mračan i melanholičan, ali istovremeno moćan i sa jakom porukom ”Fatherland” je album koji je već duže vrijeme bio spreman za objavu, a danas je konačno dostupan na svim relevantnim digitalnim muzičkim servisima i trgovinama poput:

iTunes: https://itunes.apple.com/album/-/id1237120871

Deezer: http://deezer.com/album/39820321

Spotify: https://play.spotify.com/album/6cZQMNNHv524DLIah2M1Q2

Amazon: https://goo.gl/QH1gqj

Google Play: https://goo.gl/kNXbh4

Kao i na dosadašnjim izdanjima i ovog puta su Basheskia & Edward EQ na albumu sarađivali sa nekoliko gostujućih muzičara: Feđa Ceribašić, Nicolas Cante, Melika Hadžić i Esad Bratović. Za omot albuma pobrinula se Arnela Brkan

Nakon nedavno objavljenog albuma ”Go u gostima” popularnog hip-hop dvojca Helem Nejse, ovo je drugo po redu izdanje nove izdavačke kuće Periskop Records. Poslušajte, podjelite, skinite/kupite, a mi idemo dalje i uskoro vam donosimo  još zanimljivih novih izdanja… Muzika je najbolja!

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »