Electro pop grupa ME ORIGINAL SOUNDS objavila je novi singl „Opušteno“

Sjajne reakcije putem medija i interneta  na prethodne singlove electro pop grupe  ME Original Sounds bile su svojevrstan vjetar u leđa za dalji rad. Pjesma „Opušteno“ donosi poruku o buđenju iz letargije, o potrebi za slobodom, slobodom govora, pokreta bez obzira na ono što u životnim situacijama ne možemo izbjeći“ – rekli su članovi.

Autorski rad electro pop grupe ME Original Sounds koju čine Sanja Arnautović, Stanimir Petrović i Edin Šećerbegović, oslanja se na elektronske muzičke forme i u potpunosti je baziran na fuziji i preplitanju različitih muzičkih pravaca kao i na eksperimentiranju sa različitim zvukovima.  Ideja vodilja za muzičko stvaranje predstavlja poriv za prezentiranjem muzičkih priča koje obrađuju i prave presjek trenutka i stila života u BiH. Želja za podsticanjem povratka povezanosti sa unutrašnjim čulima, stimuliranjem emocija a posebno ohrabrivanje kreativnosti pojedinaca, postaju misija ME Original Sounds-a.

Dugoočekivani debitantski album trenutno je u pripremi i bit će objavljen do kraja godine. Odmah po izlasku albuma, ME Original Sounds će objaviti lokacije i datume svoje prve regionalne klupske turneje o čemu više uskoro.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »