Dodjele novčane nagrade udruženju „Jesi li za basket“

Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) i privredno udruženje „Wirtschaftsverein BiH“ danas uručuju novčanu donaciju Udruženju za promociju i razvoj sporta „Jesi li za basket“

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK BiH) i privredno udruženje „Wirtschaftsverein BiH“ će danas, ponedeljak, 02.10.2017.g. u 16.00 sati uručiti Udruženju za promociju i razvoj sporta „Jesi li za basket“ na igralištu Osnovne škole Kovačići u Sarajevu predstavnicima ovog udruženja ček u iznosu od 1.300 KM. Donacija je proistekla sa ovogodišnjeg Turnira u malom nogometu/fudbalu „Kick & Fun“, na kojem se pobjednička ekipa Emka Bosnia iz Goražda odrekla nagradnog fonda u dobrotvorne svrhe čiji je sponzor bila Tvornica cementa Kakanj.

„Ovom donacijom odlučili smo podržati aktivnosti udruženja „Jesi li za basket“ jer je riječ o sportskom udruženju koje prije svega stavlja u fokus obnovu zapuštenih i devastiranih košarkaških ploha s ciljem povratka basket-ekipa na igrališta, a to su vrijednosti koje podržavamo“, ističe Martin Gaber, zamjenik direktora AHK BiH.

Udruženje za promociju i razvoj sporta „Jesi li za basket“ iz Sarajeva je u proteklom periodu realizovalo niz obnova zapuštenih i devastiranih košarkaških igrališta. Projekti su neprofitni i usmjereni su na poboljšanje ukupne društvene situacije.

 

AHK BiH i udruženje „Wirtschaftsverein BiH“ već dugi niz godina organizuju spomenuti turnir u malom nogometu/fudbalu „Kick & Fun“, čiji učesnici su predstavnici njemačkih i bosanskohercegovačkih kompanija. Cilj ovog događaja je druženje u opuštenoj atmosferi uz sportske aktivnosti, te pružanje doprinosa radu društveno odgovornih udruženja i organizacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »