Dječiji hor i pop rock škola „Suncokreti“ povodom Dana planete Zemlje, organizuju koncert

Dječiji hor i pop rock škola „Suncokreti“ povodom Dana planete Zemlje, organizuju koncert u JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo na Grbavici, 20. aprila sa početkom u 11 sati. Tom prilikom žele pozvati sve svoje vršnjake da im se pridruže uz najljepše pjesme na veselju na kojem će svi zajedno proslavili ovaj dan i podići svijest o važnosti očuvanja prirode i okoline.

„Želimo da ponovo kroz pjesmu djeci od malih nogu usadimo plemenite vrijednosti i svijest o odnosu prema prirodi i okolini. Suncokreti će u saradnji sa osnovnom muzičkom i baletskom školom Novo Sarajevo, zajedničkim snagama  uz lijepe melodije i plesne pokrete proslaviti ovaj dan, s ciljem prikupljanja sredstava za jedno drvo više na našoj planeti“, ističe Nedžad Merdžanović, dirigent hora.

Na ulazu u dvoranu će biti postavljena i kutija za donacije, od čijih sredstava će članovi hora kupiti drvo, koje će posaditi ispred centra 22. aprila u čast Dana planete Zemlje. Također važno je napomenuti da je ulaz na koncert besplatan, ali zbog limitiranog broja sjedišta je potrebno ranije preuzeti svoje ulaznice u prostorijama JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Projekat su podržali Vlada Kantona Sarajevo, JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo i Mediccinello. Dođite da zajedno našoj planeti poklonimo jedno drvo više pod sloganom „Jednom kad ne budem dijete, neka ovo drvo bude ponos planete.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »