Dječija predstava “Mala sirena” u četvrtak na sceni Sartr-a

Predstava za djecu “Mala sirena” rađena u koprodukciji između Sarajevskog ratnog teatra i Studija lutkarstva Sarajevo, se ponovo izvodi na sceni SARTR-a u četvrtak, 30. novembra u 18h.
Cijena ulaznice iznosi 5KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na broj 033 664 070. Blagajna SARTR-a će raditi od 16h na dan predstave.

Sarajevski ratni teatar SARTR – Scena Sartrčići

Studio lutkarstva Sarajevo

Ljubica Ostojić

MALA SIRENA

Prema motivima bajke H.C.Andersena

Režija: Dubravka Zrnčić-Kulenović

Likovna rješenja, tehnologija i izrada lutaka: Adisa Vatreš Selimović,  Melisa Musić i Danijela Madacky (Princ i Mala sirena u ljudskom obličju)

Scenografija: Adisa Vatreš Selimović

Muzika:  Ivan Vrhunc

Video projekcije: Irhad Hodžić

Uloge:

Mala sirena – Staša Dukić, asistencija u animaciji Jasminka Požek Božuta

Sestra sirena – Jasminka Požek Božuta

Školjka – Maja Salkić

Hobotnica – Jasminka Požek Božuta, Maja Salkić i Sanjin Arnautović

Princ – Sanjin Arnautović, asistencija u animaciji Maja Salkić

Majka – Maja Salkić

O PREDSTAVI:

Lutkarska predstava “Mala sirena” ima za cilj da, iako je inspirirana Andersenovom bajkom, progovori o nekim problemima imanentnih današnjem djetetu. Baveći se propitivanjem drugog i drugačijeg, ona nas uvodi u današnji svijet u kojem djeca odrastaju, prezentira nam društvo koje postaje sve više zatvoreno, a sve manje tolerantno, gdje različitost po nacionalnosti, svjetonazoru, jeziku, fizičkim manama, itekako postaju prepreka u komunikaciji i izgradnji jednog kvalitetnijeg društva temeljenog na poštivanju osnovnih ljudskih prava. S toga je ova „Mala sirena“ upućena i djetetu jednako kao i njegovim odgajateljima.

Naši junaci iz priče, ta mala i nježna bića, bez obzira sa koje su planete ili iz kojeg svijeta su došli, usamljeni su i kada se susretnu, koliko god bili jedno drugome strani, oni se uvažavaju, uče jedno od drugoga, postaju nerazdvojni i dobri prijatelji. Ali takav odnos izaziva prijekor društva, jer zajednica je isključiva, puna predrasuda…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »