Darko Rundek, moćna Senidah i najtraženiji reperi regiona stižu na Sea Dance!

Jedan od najznačajnijih muzičara sa prostora nekadašnje Jugoslavije, Darko Rundek sa svojim sastavom “Ekipa” dolazi na južni Jadran da 31. augusta održi koncert za pamćenje na glavnoj bini Sea Dance festivala! Rundek je već gotovo 40 godina jedan od najaktivnijih i najpopularnijih autora, najprije sa kultnim bendom “Haustor”, a potom i kao solo izvođač koji će na tik uz obalu mora izvesti neke od vječnih numera kao što su “Apokalipso”, “Šal od svile”, “Makedo”, “Sanjam”, ali i neke od novih numera među kojima su “Tamni jorgovan”, “Pješčane oluje”, “Crni dusi” i brojne druge. Svoj nastup na ovogodišnjem Sea Dance festivalu potvrdila je i Senidah, balkanska muzička senzacija, vlasnica megahita „Slađana“, koji broji preko vrtoglavih 36 miliona YouTube pregleda što ovu pjesmu izdvaja u red najpopularnijih na Balkanu ikad! Uspjeh prvog brzo su sa još nekoliko desetina miliona ispratili i naredni singlovi kao što su “Belo”, “Bez Tebe”, “Crno srce” ili “Četiri strane sveta”, čime se Slovenka crnogorskog porijekla danas svrstava u red najtraženijih izvođača na Balkanu. U karijeri dugoj deset godina, Senida Hajdarović je postala prepoznatljiva po svojoj autentičnoj pojavi i muzičkom izrazu koji predstavlja spoj različitih žanrova (R&B, hip-hop, trep), te po jedinstvenom vokalu. Uz opake numere atmosferu u Buljarici dovešće do usijanja i udarne zvijezde prve balkanske hip-hop izdavačke kuće Bassivity. Biće to svojevrsni hip-hop festival u festivalu sa najslušanijim domaćim rap hitovima koji u zbiru premašuju i stotinu miliona YouTube pregleda. Uz Senidu, na listi su i legende zagrebačkog trepa u nevjerovatnoj ekspanziji ove godine Kuku$, regionalni trap guru Fox direktno zaslužan za popularizaciju novog hip-hop talasa na Balkanu, baš kao i Surreal, jedan od najpopularnijih izvođača na regionalnoj rep sceni prepoznatljiv po neposrednom i originalnom stavu. Sa njima stižu i popularni novosadski hip-hop kolektivi Hazze i Bekfleš, poznati po sjajnim nastupima uživo.

Jedan od najuticajnijih stvaralaca ex-Yu scene i nekadašnji frontman kultne grupe „Haustor”, Darko Rundek, tokom četrdeset godina uspješne karijere i petnaestak muzičkih izdanja, visoko se pozicionirao na regionalnoj i međunarodnoj muzičkoj sceni. Povodom 20 godina od izlaska albuma “Apocalypso”, Rundek je ponovo okupio veliki prateći bend nazvan Ekipa, sa kojim je 15. juna 2017. godine održao najveći samostalni koncert u karijeri pred 10.000 posjetilaca beogradskog stadiona “Tašmajdan”. Uslijedili su brojni koncerti u regionu, a stigli su i singlovi “Tamni jorgovan”, “Crni dusi”, “Barbara” i “Pješčane oluje”.  Ekipu čine bubnjar Silvio Bočić, kontrabasista Roko Crnić, vibrafonista i udaraljkaš Miro Manojlović, trubač Igor Pavlica, tenor saksofonistkinja Ana Kovačić i Isabel Catala sa violinom. Sa suprugom Sandom Hržić, požorišnom rediteljkom i prevodiocem, radi na izdavanju persijske duhovne poeme „Jezik ptica” iz 12. vijeka koja upozorava na jedinstvo svijeta, ali i podsjeća na Rundekov ekološki i društveni angažman koji je sve izraženiji posljednjih godina. “Životu oko sebe dajemo pažnju, pokušavamo da budemo pažljivi jer je pažnja ono što čovjek u životu može najviše da da svijetu”, poručio je nedavno Rundek.

Šesti Sea Dance biće održan od petka, 30. augusta, do nedjelje, 1. septembra, na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi. Najava da će najuspješniji muzički producent 21. vijeka David Guetta predvoditi program do sada najjačeg izdanja Sea Dance-a, zajedno sa vodećim njemačkim DJ i producentom Robinom Schulzom, kao i francuskim hit duom Ofenbach izazvala je nezapamćeno interesovanje za ovogodišnji festival, koji će prema prvim najavama posjetiti publika iz preko 30 različitih zemalja, pa se pored najavljenog najjačeg programa dosad, očekuje da će šesto po redu izdanje Sea Dance-a biti i najinternacionalnije. Nova iznenađenja i velika imena koja će nastupiti na ovogodišnjem festivalu biće objavljena uskoro.

Nestaju ulaznice po promo cijeni od samo 53 KM!

Sve brže nestaje serija Sea Dance ulaznica koja za samo 53 KM donosi sva tri festivalska dana, što predstavlja čak 50% uštede u odnosu na finalnu cijenu. U prodaji se mogu naći i VIP GOLD trodnevne ulaznice po cijeni od 210 KM, a prodaju se putem zvaničnog sajta festivala. U prodaji su i mjesta u festivalskom kampu što posjetiocima donosi gotovo sedmicu dana na obali mora po cijeni od samo 25 eura po osobi. Na sajtu zvanične turističke agencije www.exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne druge opcije za smještaj i prevoz.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »