Danas počinje prodaja ulaznica za predstavu “Čitač”,

Internacionalni teatarski festival MESS obavještava svoju cijenjenu publiku, da su ulaznice za predstavu „Čitač“ od danas u prodaji. Ulaznice se mogu kupiti putem portala www.kupikartu.ba, kao i na biletarnicama u tržnim centrima SCC i BBI, prostorijma Sarajevodiska u Skenderiji, muzičkom centru Magaza, te ostalim prodajnim mjestima platforme Kupikartu.ba.

 „Želimo naglasiti da publika koja je kupila ulaznice za izvođenje predstave tokom Festivala MESS, a nije izvršila povrat novca, iste može iskoristiti za igranje predstave koje je zakazano  za 11. novembar u Narodnom pozorištu Sarajevo“, poručili su iz direkcije Festivala MESS.

Podsjećamo, predstava „Čitač“ je trebala gostovati u periodu trajanja festivala, ali zbog pogoršanja epidemiološkog stanja u našoj zemlji, glavna glumica Mirjana Karanović nije mogla doputovati u Bosnu i Hercegovnu. Predstavu je režirao Boris Liješević u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, a govori o postratnom periodu nakon Drugog svjetskog rata,  ratnim zločincima koji su na slobodi, te otvara pitanje kakav stav zauzeti prema nekome ko je počinio ratni zločin. U predstavi Mirjana Karanović, Marko Grabež, Slobodan Boda Ninković, Jadranka Selec, Milica Zarić i Ivan Tomić.

Važno je naglasiti da su i dalje na snazi propisane mjere kriznog štaba, te da će cijenjena publika koja bude prisustvovala predstavi, morati pokazati potvrdu o revakcinaciji, potvrdu da su prebolovali koronavirus u proteklih šest mjeseci, ili negativni antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »