Damir Imamović Sevdah Takht sa Vladom Kreslinom

Nakon vrlo uspješne sezone i nastupa u Danskoj, Belgiji, Sjedinjenim Državama, Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji, Damir Imamović gost je Baščaršijskih noći 2017. Njegov bend Sevdah Takht Damira Imamovića jedno je od najatraktivnijih imena balkanske muzike i na stalnoj su turneji na kojoj sviraju svoj prošlogodišnji album “Dvojka” (Glitterbeat Records). Puna lista nastupa koji su pred Damirom u narednim mjesecima, pored Sarajeva, uključuje datume u Sloveniji, Hrvatskoj, Austriji, Turskoj i Njemačkoj.

Na koncert u subotu, 22. jula 2017. koji počinje u 21:00, Damir je u goste pozvao svoga dragog prijatelja i zasigurno navjeću slovenačku muzičku zvijezdu Vladu Kreslina.

Za koncert, vlada veliki interes. Karata je nestalo još u ponedeljak 17. jula 2017. i fanovima preporučujemo da prate Damirovu Facebook stranicu i radio stanice ne bi li u posljednji čas uspjeli dobiti karte na nagradnim igrama. Također, moguće je da na samom ulazu još bude slobodnih mjesta ukoliko se neke od rezervacija ne iskoriste.

Specijalni gost: Vlado Kreslin

Vlado Kreslin (1953.) slovenački je folk rock autor, izvođač i preporoditelj. Nekadašnji član benda Martin Krpan, dijelio je scenu sa Bob Dylanom, a stari bend svoga oca ‘Beltinšku bandu’ odveo je i na prestižni WOMEX festival.

Za Sarajevo i BiH veže ga iznimna ljubav, saradnja sa Kemom Montenom, Indexima, ali i česta saradnja s Damirom Imamovićem u posljednjih nekoliko godina.

Pjesma “Dado i Vlado” govori o posebnoj vezi između BiH i Slovenije, ali i drugarstvu dvojice muzičara. Spot je nastao na relaciji između Ljubljane i Sarajeva a autor je Jure Dostal. Premijerno je izvedena na Kreslinovom koncertu u Ljubljani 2015., a u subotu će u Sarajevu imati i svoju sarajevsku premijeru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »