Damir dobitnik nagrade “Ismet Alajbegović Šerbo”

photo by Edvin Kalić

Na  održanoj svečanoj dodjeli godišnjih nagrada Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS), Damir Imamović proglašen je dobitnikom nagrade “Ismet Alajbegović Šerbo” koja se dodjeljuje za autorsko stvaralaštvo na temeljima tradicionalne muzike.

Nagrada je dodijeljena za autorstvo na albumu “Dvojka” (Glitterbeat Records, 2016) na kojem su objavljene pjesme “Sarajevo”, “Lijepa Zejna”, “Lijepi Meho”, “Tambur”, “Opio se mladi Jusuf-beg” i druge, kao i za pjesmu “Pjevat’ ćemo šta nam srce zna” (Amira Medunjanin, “Damar”, Harmonia Mundi, 2016).

Godišnje nagrade AMUS-a dodjeljuje se po drugi put. Prošle godine, Damir je imao čast biti dobitnikom nagrade za promociju muzike naroda BiH “Fra Grgo Martić”.

Damir nije bio u mogućnosti prisustvovati dodjeli nagrade zbog ranije preuzetih obaveza oko turneje. Nakon solo koncerta u velikoj sali Slovenskog Narodnog gledališča u Ljubljani 18. marta, Damir sa svojim bendom započinje seriju koncerata u Holandiji, Danskoj i Švedskoj:

Tilbur 30.03.
Amsterdam 31.03.                                                                  photo by Iztok Amersek
Aarhus 4.03.
Copenhagen 5.04.
Odensee 6.04.
Aalburg 7.04.
Göteborg 8.04.
Kolding 9.04.

Po povratku iz Zapadne Evrope, Damir uskoro nastupa u Kaknju, Tuzli, Podgorici, Čačku, a uskoro slijede i novi datumi nastupa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »