“Čudo na Miljacki” u Mostaru

Nova aktivnost u Mostarskom teatru mladih, koja bi trebala postati redovna. Naime, u utorak  23. maja 2017. godine sa početkom u 19.30 sati na Memorijalnoj sceni 2532 predstavićemo knjigu Borisa Laliće “Čudo na Miljacki”.

Na taj način, Elektra Mačkica Roto Press na čelu sa mladim sarajevskim piscem Borisom Lalićem stiže u grad na Neretvi, donoseći svoje najnovije izdanje.

Boris Lalić je sveprisutnije ime na književnoj sceni u našoj zemlji, a prvi put se predstavio romanom “100%”, da bi nakon njega slijedilo izdanje zbirke pripovjedaka “Jackie's on the road again”, te zbirke priča “Dobar život u vrijeme krize”, kao i već spomenute zbirke “Čudo na Miljacki” koja je izašla iz štamparije kao najnovije ukoričenje, i nedugo nakon pristigla u Mostar. Lalić iza sebe ima i dramu “Mirna Bosna”, koja je već na daskama Kamernog teatra 55 u Sarajevu, a pod režiserskom palicom Saše Peševskog.

Vrijedan napomene je i podatak da je zbirka “Čudo na Miljacki” pod istim koricama kao i knjiga “Priče iz Prisoja i Osoja” autora Marka Matolića, što je svakako raritet, kao i zanimljivost vezana za izdavačku djelatnost Elektra Mačkice Roto Press. Više podataka o samom autoru, odnosno o njegovim djelima, a posebno o posljednjem “Čudo na Miljacki”, će dobiti svi oni koji posjete ovu promociju, koju će moderirati Semir Behram.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »