Činčila je objavila novi spot “Monkey In My Head”!

Ovo je njihov prvi singl objavljen na stranom jeziku.  Frontmen benda Vanja Solaković je rekao, da se radi o eksperimentu, jer ga je zanimalo kako Činčila zvuči na engleskom jeziku. Pjesma “Monkey In My Head” se nalazi na njihovom posljednjem albumu “Bez oblika”, koji je objavila beogradska izdavačka kuća Lampshade Media.

“Monkey in my Head” opisuje direktan odnos individue sa aletr egom, “majmunom” koji je često destruktivan i “divlji”. Frontmen benda Vanja kaže:  “Jako je važno biti svjestan sebe i svog alter ega, te sam stoga pokušao na najbolji način opisati svoj odnos sa njim, koji je često dramatičan i destruktivan. Smatram da je svijest o sebi  jedna od ključnih stvari u čovjekovoj potrazi za duhovnom slobodom i harmonijom.

Video spot “Monkey In My Head” je spoj umjetničkog performansa Vanje Solakovića, grafičkih radova akademskog umjetnika Denisa Haračića, te umjetnosti svjetla i fotografije Romana Kuduzovića. U videu se prikazuje inidividualac u konfliktu sa svojim unutrašnjim “demonima”, koji su prikazani kroz manično ponašanje i nagle promjene raspoloženja tokom performansa. Denis Haračić je istakao kako je proces vizualne naracije muzičkog sadržaja izrazito izazovno tlo za umjetnika, te da je zbog toga i ovoj kolaboraciji pokušao pristupiti u potpunosti sa aspekta umjetničkog djela. Obzirom da je i sam veliki ljubitelj alternativne muzike, nekoliko puta je radio na vizualnim sadržajima za autore.

Bend je i na prethodnim spotovima surađivao sa režiserom Romanom Kuduzovićem, koji je i ovaj put sa kadriranjem i režijom odlično ujedinio grafike sa performansom. Zvuk je snimao Kemal Sulejmanović, a mix i mastering pjesme je radio Haris Saračević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »