BruhUuhu – nominovani za Music Awards Ceremony

Grupa BruhUuhu iz Zenice (Bosna i Hercegovina) nominovana je za MAC/Music Award Ceremony 2020. Bruhuuhu je nominovan u kategoriji Novi Izvođač.

S obzirom da je grupa BruhUuhu sa radom počela krajem 2018. godine, te smo do sada javnosti predstavili tri pjesme za koje su urađeni i spotovi, za nas je ova nominacija od velikog značaja. Činjenica da prema pravilniku Music Award Ceremony, izvođače nominuju mediji iz regiona, daje dodatnu satisfakciju BruhUhuhu da nastavi sa još intenzivnijim radom.

Nadamo se da će publika koja preferira alternativniji zvuk izabrati BruhUuhu kao bend za kojeg će glasati.

Također, u nastavku vam dostavljamo i informacije o seriji live snimaka koje objavljujemo tokom decembra 2019.godine i januara 2020.godine.

BruhUuhu Live session on RadiYO Active – Trust

BruhUuhu je nakon završetka snimanja prvog dijela albuma, tačnije 5 pjesama, održao Live session za uži krug prijatelja I saradnika grupe. Session je realizovan u prostorijama community RadiYO Active-a u čijem studiju se I snima album. Live session je snimljen te će biti objavljen na Youtube kanalu Bruhuuhu music.

U realizaciji sessiona su učestvovali:

Audio produkcija – Igor Kasapović

Video produkcija – Dron.ba

Režija – Dron.ba & BruhUuhu

BruhUuhu je bend koji je nastao 2018. godine kao rezultat dugogodišnje komunikacije i zajedničkog muziciranja njegovih članova. Shodno uticajima različitih žanrova muzike, koje članovi grupe konzurmiraju, izričaj Bruhauuhu uveliko ima doticaja sa rockom, industrijalom, electrom i drugim srodnim žanrovima.

Bruhuuhu su: Ernad Bihorac, Solo Semir, Nermin Bihorac, Duško Kostić I Boris Marković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »