British Council traži ime za novi festival britanskog filma

British Council poziva javnost da predloži naziv prvog regionalnog filmskog festivala koji će publici prikazati najnovija filmska ostvarenja koja dolaze iz Velike Britanije.

Još uvijek neimenovani festival britanskog filma će biti održan istovremeno u šest gradova Zapadnog Balkana, od 16. do 19. februara 2017. godine. Format festivala je jedinstven – publike u Beogradu, Podgorici, Sarajevu, Skoplju i Tirani će tokom četiri dana festivala imati priliku da po prvi pogleda deset ostvarenja koja će u svim gradovima biti prikazana istovremeno. Ovo će biti prvi put da filmski festival, poštujući razlike, posmatra Zapadni Balkan kao prostor sa jedinstvenom kulturom. Festival će okupiti publiku oko jedne od stvari koja im je svima zajednička – ljubav prema savremenom britanskom filmu.

Prijedlozi za ime festival se mogu predavati do nedjelje 8. januara 2017 23.59 popunjavanjem kratkog obrazca na stranici: http://www.britishcouncil.ba/film-festival

Autor pobjedničkog imena festivala će osvojiti priliku da tokom festivala (zajedno sa svojim prijateljima) uživa u privatnoj projekciji na jednoj od šest lokacija po njihovom izboru.

Pravila su vrlo jednostavna i pozivamo učesnike da budu kreativni. Najbitnije je da je ime festival na engleskom jeziku, kako bi se moglo koristiti širom regiona. Tražimo ime koje je lako pamtljivo i koje se povezuje sa Velikom Britanijom i filmovima iz Velike Britanije.

Pobjedničko ime festivala će odabrati tim British Council film i marketing eksperata iz Velike Britanije i Zapadnog Balkana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »