British Council: IELTS test putem računara

  1. oktobra, British Council lansirao je program polaganja IELTS testova putem računara u Bosni i Hercegovini.

IELTS predstavlja najpopularniji test polaganja engleskog jezika na svijetu, sa preko tri i po miliona testova koji su se polagali u prethodnoj godini. Priznat je u više od 10.000 organizacija, među koje spadaju univerziteti, škole, poslodavci i imigraciona tijela.

Tokom godina, kroz IELTS, British Council je bio pionir u pružanju mogućnosti studentima i stručnjacima iz Bosne i Hercegovine, pomažući im da ostvare svoje ambicije. Kontinuirano poboljšavamo IELTS kako bismo unaprijedili iskustvo naših korisnika.

IELTS putem računara neće zamijeniti IELTS test na papiru, ali će pružiti mogućnost izbora i pristupačnost. Korisnici koji polažu test će sada moći da izaberu način na koji će polagati test i u terminu koji njima najviše odgovara. Takođe, dobijaće rezulate brže, okvirno između pet i sedam dana od dana polaganja testa. Sadržaj i struktura testa ostaju isti za obje opcije i što je veoma važno test govora ostaje uživo, sa certifikovanim IELTS ispitivačem.

Bilo da test polažu na papiru ili putem računara, naši korisnici mogu biti sigurni da polažu isti, pouzdan test engleskog jezika. Polaganja IELTS testa putem računara je sigurno, pruža svjetske bezbijednosne mjere i obezbjeđuje kvalitet i operativne koristi po kojima je IELTS poznat širom svijeta.

Angus Bjarnason, zamjenik direktora British Councila za Zapadni Balkan je rekao: “Gradimo naš uspjeh u pružanju najpopularnijeg i široko prepoznatog testa engleskog jezika. S oduševljenjem najavljujem lansiranje IELTS putem računara u Bosni i Hercegovini. Verzija putem računara uključiće veću mogućnost izbora i novo iskustvo studentima i ekspertima, otvarajući im vrata da uče na prestižnim akademskim institucijama i unaprijede svoje puteve karijere.”

Odlučan da podrži korisnike koji polažu IELTS, British Council takođe nudi veliki opseg alata za pripremu, počevši od besplatnih trening testova, preko “Road to IELTS” kursa i besplatne aplikacije za pripremu IELTS-a.

IELTS putem računara u Bosni i Hercegovini biće sproveden u Sarajevu.

Za više infomacija, molimo vas posjetite British Council web stranicu.

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »