Bogat sadržaj u toku sedmice u SARTRu

Publika Sarajevskog ratnog teatra će u toku sedmice imati priliku pogledati više predstava.

U ponedjeljak 11. februara u 20 sati, ponovo će biti odigrana kultna predstava „Ay Carmela“! Predstava koja je svoju premijeru doživjela još davne 1998. godine. Nastala je prema tekstu Jose Sanchis Sinisterra-e, u režiji Roberta Raponje. U predstavi igraju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić.

U četvrtak 14. februara u 20 sati, na sceni SARTR-a, zakazano je izvođenje predstave „Majstor i Margarita“, nastale prema kultnom romanu Mihaila Bulgakova, a u režiji Aleša Kurta. U predstavi igraju: Selma Alispahić, Mirsad Tuka, Alban Ukaj, Snežana Bogićević, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Mirela Lambić, Maja Salkić, Amila Terzimehić i Adnan Kreso.

U petak, 15. februara sa početkom u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra bit će odigrana u sklopu programa festivala Sarajevska zima, predstava „Soba za poglede“. Radi se o autorskom projektu nastalom prema motivima teksta Virginie Woolf. Režiju predstave potpisuje Marina Petković Liker, a u predstavi igra Ivana Buljan Legati.

U subotu, 16. februara u 20 sati, na repertuaru je predstava „Komšizluk“. Klaunovska predstava, koja kroz neverbalni teatar želi provocirati kod svoje publike osjećaj nevinosti i potaknuti publiku da se ne boji malog klauna u sebi. Režiju i koncept predstave potpisuje Belma Lizde Kurt, a u predstavi učestvuju Andrea Aković, Fatima Kazazić, Dino Sarija, Faris Pinjo, Belma Lizde Kurt i na violini Irhad Baručija.

 

Cijena ulaznica za predstave  iznosi 10KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Fb. page-a https://www.facebook.com/sartr1992/. Omogućen je popust za studente i penzionere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »