Billain najavljuje novi album singlom “Infinite Blue”

Nakon globalnog uspjeha albuma “Nomad’s Revenge” koji mu je donio nagradu za najboljeg regionalnog producenta 2021. godine, Adis Kutkut Billain je predstavio singl “Infinite Blue” koji služi kao prva naznaka novog albuma.

“Infinite Blue” će objaviti američka izdavačka kuća Renraku, a najlakše ga je opisati kao zvučnu naučnofantastičnu priču sa filmskim kontinuitetom. “Infinite Blue” je nastavak poglavlja Colossus Billainove osebujne karijere, čiji je cilj kompletiranje grandioznog SF epa koji se ispisuje zvukom i vizuelnim elementima posljednjih 12 godina.

“Video za “Infinite Blue” je zbog kompleksnosti ideje i izvedbe nastajao čak dvije godine. Video je dio muzičkog, idejnog i vizuelnog univerzuma koji sam počeo stvarati prije više od deset godina. Od Blockfielda, pa do Colossusa i Colonizea, pažljivi gledatelji primijetit će poveznice sa različim elementima mog stvaralačkog opusa”, govori Billain.

Vizuelni identitet “Infinite Blue” utkan je u videospot stvoren u saradnji sa japanskim animatorom Hidekijem Inabom i bosanskim ilustratorom Borisom Stapićem. Hideki Inaba i Billain obavili su i režiserski dio posla.

Poveznica između japanskih i bosankohercegovačkih umjetnika leži u studioznom praćenju pravila tradicionalne japanske animacije; elementi su detaljno ručno nacrtani, a onda tek kombinirani u kompleksne 3D prizore.

“Hideki Inaba je poseban umjetnik, stvoritelj nekih od najkompleksnijih vizuelnih djela. U takvoj kombinaciji, rad sa Borisom Stapićem je bio jedini logičan korak, kako zbog Borisovog poznavanja materije i pop-kulture, tako i zbog fleksibilnosti u radu. Godinama sam čekao pravi trenutak za ovakvu saradnju i drago mi je što je upravo “Infinite Blue” rezultat tog trenutka”, kaže Billain.

Stapić, Inaba i Billain nastavljaju zajedničku saradnju, a jedno od najiščekivanijih djela ovog tima je SF film „Fugitive“ na kojem Billain trenutno radi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »