Bicikl, vikend, proljeće – idealna kombinacija

Vikend koji nam dolazi će biti i više nego zabavan, pogodan za druženje i rekreaciju. Bit će ovo prvi biciklistički vikend u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
BK TREK Team Sarajevo za vikend 25/26.03. priprema biciklistički vikend, tačnije “otvorenje biciklističke sezone” kroz vikend program, a koji će se sastojati:
1. Kritična Masa Sarajeva, 22. po redu, koja će se održati 25.03.
2. Otvorenje rekreativne sezone  – vožnja ture od Sarajeva do sela Turovi ispod Treskavice (izvor Željeznice) – 26.03.
  • Prvi dan, u subotu će se biciklisti  kao i ranije okupiti ispred Zemaljskog muzeja od 14:30h, da bi na rekreativnu vožnju po gradu krenuli u 15 sati. Planirani krug po gradu je 45minuta, sa ciljem promocije biciklizma, i skretanje pažnje na bicikliste kao najugroženije učesnika u saobraćaju. Očekuje se dolazak nekoliko stotina biciklista.
  • Drugi dana, u nedjelju će se održati otvorenje rekreativne sezone sa turom do sela  Turovi ispod Treskavice. Tura će biti također otvorenog karaktera te se očekuje veći broj  biciklista.
Dolaskom proljeća moglo se već primjetiti da su biciklisti krenuli da koriste blagodati svojih ljubimaca na dva točka. Vožnja biciklom postaje sve popularnija u Bosni i Hercegovini. Tako će se i ovaj vikend u Sarajevu svakako moći vidjeti koliko glavni grad BiH ima biciklista. Budite i vi dio “Biciklističkog vikenda” kojeg ovaj put podržavaju Sarajevski Kiseljak, Vispak, Klas, Lactalis, Guma M i Nike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »