Bezvremenski filmski klasici u Art kinu Kriterion

Program prikazivanja Starih Dobrih Filmova u Kriterionu ovaj mjesec predstavlja tri klasika filmske umjetnosti.

Nakon sedam mjeseci prikazivanja starih filmova, u kojima nas organizatori Filip Andronik i Lejla Junuzović vode kroz najzanimljivije uratke svjetske kinematografije, ovog mjeseca na repertoar su došla tri bezvremenska klasika – “Grk Zorba”, “Pačja juha” i “Casablanca”.

“Grk Zorba”, koji ćemo prikazati 7.11., je vjerovatno najbolji film dobrog raspoloženja ikada. Film je osvojio tri nagrade Oscar, bio nominovan za još četiri a osim po sjajnim likovima, poznat je i po nezaboravnoj muzici.

Drugi film na repertoaru, predviđen za 21.11., je “Pačja juha”, jedna od najsmješnijih komedija braće Marx. Rafalnom paljbom šala publiku u kinu nasmijati će sjajni Groucho, Chicco, Harpo i Zeppo Marx.

I na kraju mjeseca, 28.11., film koji se nalazi na vrhovima listi najboljih filmova svih vremena, “Casablanca”. Tri puta Oscarom nagrađena ljubavna priča sa Humphrey Bogartom i Ingrid Bergman u glavnim ulogama.

Projekcije Starih Dobrih Filmova počinju srijedom u 20 sati a uz ulaznice po cijeni od 5 KM posjetioci dobijaju piće i kokice gratis.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »