Barimatango najavljuje novi album!

Nakon suptilnog i jedinstvenog albuma romske muzike “O, Devel” u izdanju Aquarius Records-a 2016. godine, Barimatango je pripremio još jedno studijsko izdanje. U saradnji sa novim članom, vrsnim kontrabasistom, Edvinom Hadžićem, Jelena Milušić i Atilla Aksoj predstavljaju album sefardske muzike. Kao specijalna gošća na albumu sudjeluje Merima Ključo koja svojom koncertnom harmonikom i aranžmanima daje izuzetan pečat u dvije pjesme.

Na novom albumu “Yo hanino, tu hanina” naći će se 10 odabranih sefardskih pjesama, među kojima su i hitovi poput “Madre mia” i “Morenica”. Videospot za pjesmu ”Si verias a la Rana” snimljen je u prelijepoj staroj građevini bogate historije – Magazi Mujage Komadine koja je sagrađena 1883. godine u Mostaru. Za realizaciju videa zaslužan je Nikola Galić.

Ovom prilikom Barimatango najavljuje koncert za 22.03.20019. u Pozorištu lutaka Mostar sa početkom u 20:00 sati. Koncert će se održati u sklopu projekta Sarajevo Jazz Fest-a pod nazivom Dosterrados. Nakon toga slijedi koncert u Beču, 05.04. u organizaciji BHKP i Wiener Sevdah pod nazivom Bosnian Classics: Barimatango – Benefizkonzert. U predivnom ambijentu Historijskog muzeja moći ćete uživati u vrhunskim izvedbama romske i sefardske muzike, a sva prikupljena sredstva idu u dobrotvorne svrhe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »