ASuBiH: Besplatna instruktivna nastava

Lokalni tim Sarajevo Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) do kraja ove godine planira realizovati niz akcija, među kojima je i besplatna instruktivna nastava. Ponovo organizujemo besplatne instrukcije za sve učenike koji imaju negativnu ocjenu iz matematike. Do ove ideje smo došli jer smo primjetili da najveći broj učenika srednjih škola pada upravo iz ovog predmeta. Pored toga, ove godine ćemo držati instrukcije i iz ostalih predmeta.  Članovi lokalnog tima Sarajevo, koji posjeduju odlično znanje iz matematike i dobre govorne vještine su se dobrovoljno prijavili da održe instrukcije. Ovaj projekat je započeo pretprošlo ljeto kad smo održavali instruktivnu nastavu iz matematike za učenike prvih, drugih i trećih razreda. Četrnaest učenika je pohađalo ove instrukcije te su svi zahvaljujući svom trudu i radu prošlu na popravnom ispitu. A prošle godine je taj broj bio duplo veći. Ove godine smo odlučili dodati i nove predmete: Bosanski/hrvatski/srpski jezik i književnost, Engleski jezik i druge. Instrukcije iz ovih predmeta će se održati ukoliko bude 5 ili više prijavljenih. Zainteresovani za ove predmete trebaju popuniti prijavu koja se nalazi na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/1IHLS5tF4RvvHJG54WHM0P4sUfjzGBvKoKHjNRJWDRd0/viewform?edit_requested=true , a zaniteresovani za instruktivnu nastavu iz matematike, koja će se sigurno održati trebaju popuniti prijavu sa ovog linka: https://docs.google.com/forms/d/1DJ3wOrE0sUY_PBXxJQQJi9timp8CXVkGG3-CqbKvgj0/viewform?edit_requested=true

Sve prijavljene ćemo kontaktirati u idućem periodu, a za sve detaljnije informacija se mogu obratiti na mail našeg tima (lokalnitimsarajevo@gmail.com), privatnom porukom na naš facebook profil (https://www.facebook.com/lokalnitimsarajevo ) ili na broj 062-303/730.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju u srednju školu na prostoru BiH.

 Lokalni timovi su odjeli ASuBiH-a koji realizuju aktivnosti koje provodimo u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali realizuju i svoje samostalne aktivnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »